roel beckers coaching en ondersteuning bij pesten op school pesten voorkomen en oplossen in Limburg, Vlaanderen banner homepage

Re-Spect 3.0

Dé talk rond respect, identiteit en social media voor jongeren in het secundair onderwijs

Plan een gratis Zoom meeting
Roel Beckers pestpreventie op school en daarbuiten coaching en therapie voor jongeren, werknemers, ouders, onderwijsprofessionals en organisaties

Wat jouw jongeren ontdekken tijdens Re-Spect 3.0

  • Hoe ze zich actief kunnen inzetten voor een positief schoolklimaat.
  • Hoe je kunt reageren wanneer je getuige bent van pesten.
  • Wat je kunt doen als je het doelwit bent van pesten.
  • Veilig en positief omgaan met social media (sexting, fake news,...).
  • Hoe ze hun unieke talenten en kenmerken kunnen accepteren en benutten.
  • Hoe je elkaars "emotionele rugzak" kunt helpen dragen.
  • Wat de gevolgen van pesten kunnen zijn op korte en lange termijn.
  • Wat het verschil is tussen pesten, plagen en een conflict.
  • ...

Praktische informatie over Re-Spect 3.0

Roel Beckers spreker, trainer en therapeut bij pesten op school en pesten op het werk

Re-Spect 3.0 - Voor grote en kleine groepen

Re-Spect 3.0 is beschikbaar als klassikale workshop, als interactieve talk voor een volledige graad en àlles daartussen! Ik werk met groepen van 5 tot 500 jongeren. Afhankelijk van het thema dat we samen kiezen, bepalen we de werkvorm die het beste bij jouw school en haar jongeren past.

pesten voorkomen dankzij maatwerk therapie en coaching van pestdeskundige Roel beckers in Limburg, vlaanderen en via online coaching

Steeds op maat van jouw jongeren

Ik stem mijn activiteiten steeds af op de jongeren waarmee ik mag werken. Een college in hartje Brussel? Een technische school in West-Vlaanderen? Een kunstacademie in Limburg? Of een school met ASO, TSO én BSO in de Kempen? Ik zorg ervoor dat mijn talk of workshop resoneert bij jouw unieke doelpubliek.
Roel Beckers jongerencoach en spreker voor secundair onderwijs

Zoveel méér dan een schoolvoorstelling

Re-Spect 3.0 is anders dan alles wat je ooit op school hebt gezien rond dit thema. Vanuit mijn eigen verhaal als ex-doelwit van pesten inspireer ik jouw jongeren om positieve keuzes te maken in hun leven. Re-Spect 3.0 geeft jouw jongeren praktische tips en tools, zodat zij zich kunnen inzetten voor een positief en respectvol schoolklimaat waarin iedereen zich thuisvoelt. Dit alles wordt professioneel afgewerkt met een ruime dosis zelfrelativerende humor op maat van jouw jongeren.

Meer informatie gewenst? Laten we elkaar ontmoeten!

Reserveer een vrijblijvende meeting via Zoom en ik maak graag tijd om op al je vragen te antwoorden!
Plan een gratis Zoom meeting

                   

Veel gestelde vragen over Re-Spect 3.0

Voor welke leeftijden is Re-Spect 3.0 geschikt?

Omdat Re-Spect 3.0 steeds op maat gemaakt van jouw jongeren gemaakt wordt, is deze geschikt voor alle leeftijden.

Mogen we meerdere jaren samenzetten?

Dat kan zeker! Ik raad hierbij wel aan om max 2 jaren samen te zetten en ook steeds te kiezen voor opeenvolgende jaren (bv. 2e en 3e jaar), zodat het leeftijdsverschil niet te groot wordt. Vanaf 3 opeenvolgende jaren, is het beter om de groep te splitsen.

Voor welke richtingen en onderwijsniveau is Re-Spect 3.0 geschikt?

Re-Spect 3.0 wordt speciaal voor jouw jongeren op maat gemaakt. Dat maakt deze activiteit geschikt voor alle richtingen en onderwijsniveaus.

Mogen we meerdere studierichtingen samenzetten in één groep?

Absoluut! Zeker bij grote groepen is dit geen enkel probleem. Contacteer me op voorhand even om jullie specifieke situatie of idee te bespreken.

Kunnen we jongeren van meerdere scholen of campussen samenzetten in één groep?

Jongeren van meerdere scholen of campussen samenzetten raad ik niet aan. Je merkt toch dat elke campus of school zijn eigen "feel" en sfeer heeft en deze mixen zorgt zelden voor de best mogelijke ervaring.

Is dit een toneelvoorstelling?

Nee. Hoewel Re-Spect al 11 jaar met succes wordt ingezet voor groepen tot 500 jongeren, is het geen toneelvoorstelling met acteurs en een script. Re-Spect 3.0 is een unieke mix van mijn eigen getuigenis als ex-doelwit van pesten, respectvolle humor en praktische tools en tips voor de jongeren.

Hoe lang duurt deze activiteit?

Voor Re-Spect 3.0 voorzie je best 1 of 2 lesuren per groep. Wil je er een naverwerking of voorbeschouwing onder leiding van de leerkracht aan koppelen? Reken er dan nog een lesuurtje bij.

Is er een naverwerking beschikbaar?

Absoluut! Ik voorzie voor jouw school een activiteit ter voorbeschouwing of naverwerking bij Re-Spect 3.0. Dit is een klassikaal stellingenspel onder leiding van de leerkracht. Kies je ervoor om Re-Spect 3.0 in te zetten als klassikale workshop van 2 lesuren? Dan kan ik de naverwerking integreren in de workshop en deze zelf begeleiden, samen met de leerkracht.

Kunnen we op prospectie komen?

Je bent in principe steeds welkom om eens te komen kijken wanneer ik de talk geef voor een grote groep. Hou er echter rekening mee dat Re-Spect 3.0 altijd maatwerk is. De talk die je in een andere school te zien krijgt, is op maat van die groep geschreven. Het kan dus zijn dat ik in die groep specifieke thema's of uitdagingen aansnijd die misschien niet van toepassing zijn op jouw jongeren. Ook pas ik mijn manier van "spreken" steeds aan op de groep; Een groep eerstejaars benader ik uiteraard helemaal anders dan een 5e jaar in een technische school.

Klassikale workshops zijn door het vertrouwelijke karakter nooit toegankelijk voor prospectie door derden.

Ik geef persoonlijk de voorkeur aan een vrijblijvend verkennend gesprek bij jou op school of via Zoom, zodat we kunnen aftoetsen of de "klik" er is. Ik investeer graag in langdurige relaties met scholen. Je kunt dus steeds rekenen op eerlijk advies. Merk ik dat jouw school meer baat heeft bij een andere spreker? Dan breng ik je graag in contact met een van de collega's uit mijn netwerk.

Hoeveel kost het?

De tarieven kun je terugvinden via de knop "tarieven" bovenaan in het menu.

Ik hecht veel belang aan een eerlijke en transparante vergoeding, zonder vervelende verrassingen (vervoerskosten,...). Daarom werk ik met een vergoeding per dagdeel. Zo kun je een grote groep die niet in één keer een de zaal past opsplitsen in 2 kleinere groepen. Of meerdere workshops van 1 lesuur plannen in dezelfde voormiddag.

Verder is het ook mogelijk om te combineren met een andere activiteit in hetzelfde dagdeel, bijvoorbeeld een sessie voor de jongeren van 2 uur en een coachingsessie van 2 uur voor het team van de leerlingenbegeleiding. Of een combinatie met een avondsessie voor ouders en andere genodigden. De keuze is aan jullie!

Ik kan ook na een gemeenschappelijke sessie aan de slag gaan met een klasgroep of jongeren te woord staan die nood hebben aan een babbel.

Hoe kan ik reserveren?

Je kunt op deze pagina je reservatie doorgeven. Bel of mail me wel eerst even om te bespreken of jullie datum van voorkeur nog beschikbaar is.

Hoe verloopt de betaling?

Betalen kan via factuur (overschrijving) of via Bancontact, credit card,...

Alle activiteiten die ik verzorg zijn 100% maatwerk. Daarom werk ik steeds met een volledige vooruitbetaling. Kan de samenwerking (bv. door COVID-maatregelen) niet doorgaan op het voorziene moment? Dan kan deze kosteloos verplaatst worden naar een later moment. Dien ikzelf af te zeggen (bv. ziekte of andere onverwachte omstandigheden)? Dan kunnen we kiezen om te herplannen of een terugbetaling regelen.

                 

Plan een gratis Zoom meeting ter kennismaking.

arrow_drop_up arrow_drop_down