Roel Beckers - Spreker en luisteraar

Van entertainer tot fulltime spreker en coach.

roel beckers spreker voor jongeren, ouders en schoolteams in het secundair onderwijs

2001 - 2009: Goochelaar en mentalist

"Ik word later professioneel goochelaar"... Als je een jonge Roel vroeg wat hij later wou worden, was dit zonder twijfel het antwoord dat je kon verwachten! Tijdens optredens in binnen- en buitenland mocht ik mensen verbazen én entertainen. Toen mijn moeder overleed in 2009, moest ik als 20-jarige op zoek naar een manier om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom besloot ik om aan de slag te gaan als poyvalent medewerker in een uitvaartcentrum. Tot mijn leven opnieuw flink door elkaar werd geschud...
Roel Beckers spreker rond pesten social media gezond gamen stress bij jongeren zelfvertrouwen emotionele intelligentie

2010: De eerste workshop rond pesten

...Als medewerker van een uitvaartcentrum kom je wel eens emotioneel zware situaties tegen. Toen ik een jongen van 13 moest begraven die vanwege een pestsituatie op school zelfmoord had gepleegd, wist ik dat mijn levensmissie niet in de uitvaartsector of in het goochelwereldje lag.

Ik besloot mijn entertainment skills vanuit het goochelen te combineren met mijn eigen getuigenis als ex-doelwit van pesten. Mijn workshop "littekens" werd een feit. De workshop kende een flinke groeicurve, want jongeren aanspreken rond een thema als pesten is nu eenmaal geen eenvoudige opdracht. gedurende 2 jaar ontwikkelde ik mijn eigen stem en visie als spreker. 

Roel Beckers schoolvoorstellingen rond pesten respect social media mediawijsheid gamen zelfvertrouwen

2012: Mijn kop bij Koppen

In 2012 werkte ik voor de tweede keer samen met het VTI in Izegem en hun jongeren van de tweede graad. De school was zo onder de indruk van de workshop dat ze enkele weken later contact opnamen met het Eén-programma "Koppen" om ervoor te zorgen dat de samenwerking in beeld werd gebracht. En zo geschiede; Op 7 december 2012 kreeg de workshop nationale media-aandacht in "Koppen". De dag nadien ontplofte de mailbox en veranderde de workshop in een levenswerk.

2015: Van workshop naar voorstelling

Enkele jaren later besloot ik om een regisseur aan te spreken en de workshop te transformeren tot een volwaardige schoolvoorstelling. "Be Yourself" werd de eerste schoolvoorstelling van het toenmalige Respect4you!. Naast mijn eigen getuigenis als ex-doelwit gaf ik de jongeren ook praktische tips en tools om zelf om te gaan met pestgedrag, als getuige of als doelwit. Ook jongeren die zelf pestgedrag vertoonden kregen in deze voorstelling waardevolle adviezen en inzichten, zodat ook zij zich positief konden inzetten voor de klassfeer.
Roel beckers spreker voor jongeren in het secundair onderwijs

2020: Corona sluit de scholen

Maart 2020: De eerste lockdown, scholen gingen dicht, de agenda liep leeg en even leek het alsof ik mijn laatste voorstelling gegeven had. Opgeven staat echter niet in mijn woordenboek, transformeren wel! Naast de live voorstellingen op school, kwamen er ook online masterclasses voor jongeren, ouders én leerkrachten in het aanbod. Daarnaast besloot ik ook om de thema's uit te breiden; Identiteit, zelfbeeld, diversiteit, groepsdynamiek,... Als het thema te maken heeft met een positief schoolklimaat, dan heb ik er een doeltreffende activiteit voor!
roel beckers interactieve talks voor jongeren, ouders en schoolteams

2021: 100% maatwerk.. én coaching!

Sinds 2021 zet ik helemaal in op maatwerk. Elke school is uniek en verdient dan ook een talk, training of infosessie die 100% is afgestemd op haar doelgroep én noden. Geen enkele samenwerking is hetzelfde. Daarnaast heb ik ook steeds verder ingezet op individuele coaching van jongeren, ouders én leerkrachten. Zo begeleid ik onderwijsprofessionals met (loopbaan)coaching en bied ik maatwerk therapie en gezinscoaching voor jongeren, ouders en hun gezin.

In november 2021 ontving het SILA Westerlo als eerste secundaire school het "Inspire the Future" certificaat vanwege hun jarenlange inzet voor een positief en motiverend schoolklimaat waarin iedereen zich thuisvoelt. 

Aangenaam, Roel!

Ik ben Roel Beckers. Sinds 2010. ondersteun ik secundaire scholen bij het optimaliseren en in stand houden van een positief en motiverend schoolklimaat waarin iedereen zich thuisvoelt. 


Kan ik jouw school ergens mee van dienst zijn? Aarzel dan zeker niet om me een seintje te geven via hallo@roelbeckers.be of via 089 21 66 87. Ik maak graag tijd vrij om je te woord te staan!
roel-beckers-talks-en-schoolvoorstellingen-rond-sociale-mentale-emotionele-en-fysieke-weerbaarheid-voor-jongeren-ouders-en-schoolteams

Opleidingen & certificaten

- Modern applied psychology

- Gezinstherapie

- Opvoedingscoaching

- Cognitieve gedragstherapie

- Rationeel-emotieve gedragstherapie

- Emotional Intelligence Practitioner

- Mindfulness Master Practitioner

- Coaching & counseling voor jongeren

- Woede- en agressiecounseling

- NLP Master practitioner

- IEMT Practitioner

- Hypnotherapie practitioner

- Conversationele hypnotherapie

- Ericksoniaanse hypnotherapie

- Hypnotherapie - Jeffrey Stephens protocol


roel-beckers-talks-en-schoolvoorstellingen-rond-sociale-mentale-emotionele-en-fysieke-weerbaarheid-voor-jongeren-ouders-en-schoolteams

Cursussen en bijscholingen

- Mindfulness voor jongeren en scholen

- Coaching bij AD(H)D en ASS

- Hulpverlening bij smartphone- en gameverslaving

- Hulpverlening bij rouw en verlies

- Geweldloze communicatie

- Emotiemanagement

- Mentale veerkracht

- Assertiviteitscoaching

- Faalangst en examenvrees

- Leer- en gedragsproblemen

- Sociale psychologie

- Burn-out coaching

- Conflictmanagement

- Coaching bij Faalangst

- Coaching in scholen en coachend lesgeven