roel beckers coaching en ondersteuning bij pesten op school pesten voorkomen en oplossen in Limburg, Vlaanderen banner homepage

Groeicirkels voor jongeren

Grenzen verleggen in een veilige, comfortabele omgeving waar je écht jezelf mag zijn.

Sluit aan bij een groeicirkel
Roel Beckers jongerencoach en spreker voor secundair onderwijs

Het leven begint aan het eind van je comfortzone

Groeicirkels zijn ideaal voor jongeren die grenzen willen verleggen in een veilige, comfortabele omgeving. In een groeicirkel werk je samen met 5 tot 10 andere jongeren aan je eigen groeidoel. Wil je waardevolle lifeskills ontwikkelen? Je sociale vaardigheden versterken? Angsten overwinnen of grenzen verleggen? Een specifiek doel bereiken met de juiste ondersteuning? Jouw groeicirkel staat altijd voor je klaar!

In jouw eigen groeicirkel kun je elke week terecht voor ondersteuning en een antwoord op je vraagstukken. Groeicirkels gaan door op diverse locaties in Noord Limburg. Er zijn diverse groeicirkels en er is er altijd wel eentje waar jij je écht goed voelt!

Groeicirkels worden altijd begeleid door mezelf, eventueel ondersteund door andere gastcoaches. Als deelnemer ben je meer dan welkom om zelf ideeën voor activiteiten en gastcoaches aan te leveren. Een groeicirkel komt namelijk pas écht tot leven dankzij jouw inbreng! Soms gaan we op verplaatsing, vaak gaan we actief aan de slag op onze vertrouwde locatie. Maar het zal altijd een leerrijk groeiproces worden voor jou én voor je mede-groeiers!

Wil je meer info? Plan een vrijblijvende ontmoeting!

Reserveer een vrijblijvende meeting via Zoom en ik maak graag tijd om op al je vragen te antwoorden!
Plan een gratis Zoom meeting
groeicirkels limburg groepscoaching voor jongeren

Wat zijn groeicirkels?

Tijdens een samenkomst met jouw groeicirkel kom je samen met 5 tot 10 andere jongeren uit jullie comfortzone en kun je op je eigen tempo grenzen verleggen. Dit alles begeleid door een ervaren jongerencoach. De filosofie van deze groeicirkels is gebaseerd op de principes van het ervaringsleren. Dat klinkt misschien als psychologische hocus pocus, maar het is eigenlijk heel eenvoudig:

Comfortcirkel: Ook wel comfortzone genoemd. In deze cirkel voel je je vertrouwd en veilig, maar het is hier ook vrij saai en het daagt je niet uit om te groeien.

Groeicirkel: Kom je uit je comfortzone? Dan kun je groeien! Niet door gigantische stappen in één keer te zetten, maar door ervaring op te doen in een omgeving die je steunt en waarin je veilig uit je schelp kunt komen, zonder beoordeeld te worden..

Paniekcirkel: Zet je te grote stappen in één keer? Dan kom je in de paniekcirkel terecht. Het is de angst voor deze cirkel die heel wat mensen in hun comfortcirkel houdt.  

groepscoaching voor jongeren in bree limburg groeicirkels

Grenzen verleggen op jouw tempo

Grenzen verleggen doe je op je eigen tempo. Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten word je gemotiveerd en geïnspireerd om kleine, berekende stappen uit je comfortcirkel te zetten, maar niemand zal je pushen. Jij bepaalt zelf welke stappen je wilt zetten. Je groeicirkel is er om je te ondersteunen en te begeleiden.

groeicirkels groepscoaching voor jongeren limburg

Veilige, comfortabele omgeving

Groeicirkels bestaan uit kleine groepjes van 5 tot 10 jongeren die elkaar steunen bij het verleggen van hun grenzen. Het kan dat je mede-groeiers een gelijkaardig doel willen bereiken, maar het kan ook dat jullie allemaal een verschillend doel voor ogen hebben. Het mooie hieraan is dat je op heel wat levensgebieden tegelijk groei zult ervaren. Groeicirkels worden ingedeeld op basis van interesses, sociale vaardigheden en/of leeftijd. Zo kom je steeds in een groep waarin je je écht thuisvoelt.

roel beckers pestdeskundige pesten op school aanbod jongeren

Stap in en uit wanneer jij wilt

Wil je even een weekje pauze nemen? Of is je doel bereikt? Na enkele weken terugkeren om een nieuwe grens te verleggen? Het kan allemaal! Je kunt in en uit een groeicirkel stappen wanneer jij het zelf wilt. Ook na een pauze ben je steeds welkom om opnieuw aan te sluiten bij je oude of een nieuwe groeicirkel.

Eerst even kennismaken? Plan een gratis Zoom meeting.

arrow_drop_up arrow_drop_down